Back to All Events

L'actor / Creador– Curs


fot. Poza Okiem - Piotr Nykowski -  www.pozaokiem.eu-84.jpg

Aquest workshop de cinc dies, conduït per Thomas Richards i membres del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards, gràcies al support i l’organització de la FUNDACIÓ AISGE, está dirigit a actors i directors i dirigirà els seus esforços a desenterrar els potencials creatius de cada participant a través del treball en les relacions entre precisió i organicitat, tradició i treball individual, així com en l’acció, el moviment, el ritme, el cant, i la veu vivent. Durant aquests cinc dies, els participants entraran en contacte amb els principis bàsics del treball pràctic del Workcenter. El treball pràctic diari del workshop consistirà en el treball en propostes d’acció i sessions de cant.

Treball en Propostes d’Acció

Els participants prepararan una proposta d’acció amb antelació al començament del workshop, la qual serà presentada el primer dia. Cada proposta haurà de ser una acció de tres minuts basada en un cant o un text breu, o un text i un cant. Si tries un text, ha de ser important per tu, un text sobre el que realment vols treballar. Si tries un cant, el cant ha de tenir una qualita única, preferiblement un cant antic, potser un cant d’on véns o de la teva tradició o de la teva família. El cant no ha de ser una composició personal o una improvisació. Tota proposta d’acció ha de ser repetible, amb un principi, un desenvolupament i un final, com un petit espectacle. A la teva proposta d’acció no has de simplement recitar el text o cantar el cant. La teva proposta d’acció ha d’estar ben preparada, i ha de representar alló que realment sents com el teu treball més creatiu. Per la teva proposta d’acció has de tenir roba específica i accesoris si cal. Durant el workshop, d’acord amb les potencialitats creatives, els participants tindran la posibilitat o de desenvolupar les seves propostes individuals inicials o de treballar en un altre material creatiu descobert durant les sessions de treball.

Sessions de Cant

Els participants treballaran amb cants provenents de la tradició de l’Àfrica i de l’Afro-Carib, i entraran en contacte amb una aproximació a la veu, l’impuls, i l’acció que són al cor de la investigació del Workcenter desde fa més de trenta anys. Aquesta aproximació a l’acció i al cant explora l’impacte que les qualitats rítmiques i melódiques d’un cant donat pot tenir en la persona que canta. Les dones hauràn de portar una faldilla llarga i ampla i una altra peça de roba per la part de d’alt que conjunti be amb la seva faldilla per les sessions de cant. Els homes hauran de portar pantalons bonics i elegants i una camisa que conjunti bé amb els pantalons per les sessions de cant. 

Els aspects tècnics que el workshop explorarà rigurosament són:

- Creació d’una partitura: la seva lògica, accions, intencions, significat i contingut.

- Cant.

- Vibració de la veu. 

- Conciència de l’espai i la reacció als seus elements constituents.

- Improvisació: els impulsos/la ment vigilant.

- Improvisació dins d’una estructura.

- Moviment composat i ritme. 

Vols inscriure’t al curs?

L’ordre d’arribada de les solicituds tambè es tindrà en compte a l’hora de la selecció

Horari

Del 4 al 8 de desembre de 2019de 10:00 h – 22:00 h

Lloc

del 4 al 5 de desembre a Dau al Sec

del 6 al 8 de desembre a l’Institut del Teatre

Conduït per

Thomas Richards, director artístic del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Més informació sobre el Workcenter

Assistit per

Assistit pels membres del seu equip Focused Research Team in Art as Vehicle.


També et pot interessar….

The Underground: A Response to Dostoevsky

De la companyia Workcenter de Jerzy Grotowski i Thomas Richards. de l’11 al 13 de desembre de 2019

Sessió de Cants de Tradició.

Impartit per Thomas Richards amb membres del Focused Research Team in Art as Vehicle i el Workcenter Studio in Residence. del 14 al 15 de desembre de 2019